Előkészítjük az alapanyagokat: a vöröshagymát meghámozzuk, apróra kockázzuk; a csirkemellet nagyjából kétcentis kockákra vágjuk; a paprikát és a paradicsomot megmossuk, a paprikát felszeleteljük, majd félcentis darabokra vágjuk (így nem lesz darabos a szaft), a paradicsomot apróra kockázzuk; végül a fokhagymagerezdeket meghámozzuk, apróra vágjuk.
Egy serpenyőben közepes lángon zsiradékot hevítünk, erre rakjuk a vöröshagymát, enyhén sózzuk, hogy könnyebben kiengedje a nedvességét. Ha kissé üveges, hozzáadjuk a csirkemellkockákat, együtt pirítjuk tovább, közben ízesítjük sóval, borssal.
Ha kifehéredtek a húsok, hozzáadjuk a fokhagymát, tovább pároljuk pár percig, majd felöntjük a fehérborral. Ha az alkohol elpárolgott, hozzáadjuk a paprikát, elkeverjük, majd megszórjuk a pirospaprikával, ezt is alaposan elkeverjük. Következik a paradicsom, végül felöntjük egy kevés vízzel, majd lefedve, alacsony hőmérsékleten nagyjából fél óra alatt készre pároljuk.
Ha a hús megpuhult, és a szaft is kissé besűrűsödött, hozzáöntjük a tejszínt, majd belekanalazzuk a tejfölt, elkeverjük, és még egyet forralunk rajta.
Nokedlivel és savanyúsággal tálaljuk.
Nézd meg videón, hogyan készül a csirkemellpaprikás!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.