A csirkemellet, ha nem szeletelt, félbevágjuk, a sajtot lereszeljük, a fokhagymagerezdeket fokhagymanyomón átnyomjuk.
Egy tepsibe csorgatjuk az olívaolajat, majd meghintjük sóval és borssal. A tepsibe fektetjük a csirkemellszeleteket, és megsózzuk, megborsozzuk. A sütőt előmelegítjük 195 fokra.
Egy keverőtálba öntjük a tejszínt, hozzáadjuk a tejfölt, egy kevés sóval és a fokhagymával ízesítjük. Beleszórjuk a reszelt sajt egyharmadát, és alaposan összekeverjük az egészet.
A hússzeletekre öntjük a tejfölös-sajtos keveréket, egyenletesen elsimítjuk, majd megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Az előmelegített sütőbe toljuk, és nagyjából 30-35 perc alatt pirosra sütjük.
Az elkészült tejfölös-füstölt sajtos csirkét tálalhatjuk salátával, rizzsel vagy burgonyával.
Nézd meg vidón, hogyan készül a sajtos csirkemell!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.