A csirkemellet vékonyan felszeleteljük, és enyhén megsózzuk, megborsozzuk. Egy tűzálló tál alját megszórjuk reszelt sajttal (ízlés szerinti vastagságban, vagyis ki hogy szereti).
A hússzeleteket egyenként megforgatjuk a lisztben és a felvert tojásban, majd szépen beterítjük velük a tálat (rétegezni fogjuk, tehát csak egy sort rakjunk!).
A hússzeletekre ismét sajtot szórunk, majd erre tesszük az újabb szelet húsokat. Rálocsoljuk a tejszínt, megszórjuk a maradék reszelt sajttal.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 60 percig sütjük fólia alatt. Levesszük a fóliát, és anélkül is sütjük még 15-20 percig, hogy szépen megpiruljon a teteje. Párolt rizssel kínáljuk.
Nézd meg videón, hogyan készül a sajtos tejszínes rakott csirkemell
Megjegyzés
A tűzálló tálat ne kenjük be zsiradékkal, mert maga a sajt is zsíros és nem fog leégni! A sózással vigyázni kell, mert a sajt szintén sós. Sült krumplival, párolt rizzsel az igazi, de hidegen is nagyon finom, ráadásul elég laktatós!
A receptet Vasas Szilvia küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.