A fűszeres rizzsel töltött csirkemell elkészítéséhez a vöröshagymát meghámozzuk, finomra aprítjuk finomra. A diót és a kimagozott szilvát durvára vágjuk. A csirkemelleket megmossuk, négy filére vágjuk. Mindegyikbe zsebet vágunk, amit meg tudunk tölteni.
Egy lábasban, 2 ek felforrósított olajon megfonnyasszuk a vöröshagymát. Hozzákeverjük a rizst, a szilvát és a diót. 2 dl vízzel felöntjük, megsózzuk és fűszerezzük a kurkumával és a fahéjjal. Lefedjük, felforraljuk, és kis lángon 17 percig főzzük.
A csirkemellfiléket sózzuk, borsozzuk, majd a zsebekbe töltjük a fűszeres rizst. Kevés pirospaprikával meghintjük a filéket, fogpiszkálóval megtűzzük, majd körbepirítjuk a maradék 2 ek felforrósított olajon.
Egy kevés vizet öntünk mellé, és fedő alatt kb. 25 percig pároljuk, közben néhányszor megfordítjuk. Végül levesszük a fedőt, és megpirítjuk a töltött csirkemellet. Rizibizi illik hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.