A zöldséges rakott csirkemell elkészítéséhez legelőször meghámozzuk a krumplit, majd vékonyan felkarikázzuk. A cukkinit mosás után, hámozás nélkül szintén karikákra vágjuk. A húst felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk és őrölt paprikával is határozottan megszórjuk. Miután a lila hagymát megpucoltuk, szeletekre vágjuk, utána pedig a zöldhagymát is felaprítjuk.
Kivajazunk egy hőálló tálat, amit szépe lerétegezzük a korábban felszeletelt, felkarikázott, felaprított hozzávalókkal. A krumpli kerül legalulra, amit sózunk, borsozunk, majd erre megy a szeletelt csirkemell őrölt paprikával meghintve, aztán a hagymák, a tetejére pedig a cukkini is felkerül fedésként.
Az öntethez a túrót, a sajtot, a tejszínt és a tojást jó alaposan összekeverjük. Fűszerezzük kakukkfűvel, majd ráöntjük a rakottasra. Ezután nincs más dolgunk, mint egy 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig lefedve sütjük a zöldséges rakott csirkemellet. Ha letelt az idő, kivesszük sütőből, jó alaposan megszórjuk parmezánnal, aztán fólia nélkül további 10 percre visszatoljuk.
NÉZD MEG VIDEÓN IS, HOGYAN KÉSZÜL A ZÖLDSÉGES RAKOTT CSIRKEMELL SOK-SOK PARMEZÁNNAL:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.