A káposztaleveleket sós, forrásban lévő vízbe tesszük, néhány perc alatt megpároljuk, majd lecsepegtetjük és félre tesszük.
Serpenyőben felhevítjük a vajat, és hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott almát. Fahéjjal, reszelt narancshéjjal, szegfűszeggel fűszerezzük, édesítjük cukorral és felöntjük a vörösborral. Forralás után beleszórjuk a gluténmentes zabpelyhet, lassan összeforraljuk.
A csirkemelleket kiklopfoljuk, sózzuk és a forrázott káposztalevélre fektetjük. Egy csík almás tölteléket helyezünk rá és feltekerjük a káposztával együtt.
Olajozott tepsibe helyezzük és bekenjük a felvert tojásos tejszínnel. Alma, narancs és burgonya gerezdekkel együtt lefedve 190 fokon 30 percig sütjük, majd fedő nélkül 200 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük. Ha szükséges pici vizet öntünk alá.
NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A VÖRÖSBOROS ALMÁVAL GÖNGYÖLT CSIRKEMELL
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.