A hideg túrógombóc elkészítéséhez a túrót villával összetörjük, majd alaposan elkeverjük a tejföllel és az eritrittel. Ezután belekeverjük a citrom lereszelt héját, végül hozzáadjuk a darált mandulát, és alaposan elkeverjük a túrós masszában. Fél órára hűtőbe tesszük, hogy a gombócokat össze tudjuk állítani.
Ezalatt egy száraz serpenyőben közepes hőmérsékleten megpirítjuk a maradék 2 evőkanálnyi darált mandulát, és hagyjuk, hogy teljesen kihűljön.
A lehűtött túrós masszából vizes kézzel gombócokat formázunk, majd beleforgatjuk a pirított mandulába. Lekvárral kínáljuk.
Nézd meg videón, milyen egyszerűen készül a hideg túrógombóc:
Megjegyzés
Hideg túrógombóc, amely főzés nélkül laktóz-, glutén- és cukormentesen készül. Nagyon egyszerű recept!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.