A vajat a cukorral és a vaníliával robotgéppel habosra keverjük. Egyesével hozzákeverjük a tojássárgákat is.
Kimérjük a rizslisztet, a sütőport jól elkeverjük benne. A rizsliszt és a sütőpor keverékét a vajaskrémhez adagoljuk, simára keverjük.
A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A fehérjehabot fakanállal a tésztához keverjük, hogy a hab ne törjön össze.
A tésztát a kivajazott, kilisztezett 26 centis tortaformába öntjük (vagy egy hasonló méretű tepsibe). A félbevágott sárgabarackot egyenletesen eloszlatjuk a tészta tetején, és megszórjuk fahéjas porcukorral.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Megszórjuk fahéjas porcukorral, szeletekre vagy kockáckra vágva kínáljuk.
Nézd meg videón, hogyan készül a sárgabarackos pite
Megjegyzés
Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető glutén- és laktózmentes pite recept.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.