Az apróra vágott hagymát megdinszteljük 1 dkg vajon.
Ezután hozzáadjuk a bacont, és 1-2 percig sütjük.A serpenyőbe rakjuk a vékonyra vágott csiperkét is, és további 3-4 percigsütjük.
Hozzáadjuk a rizst, majd pár percig pirítani kezdjük. A folyadékot fokozatosan adagoljuk a rizshez. Először hozzáadunk 3 merőkanál meleg vizet vagy alaplevet. Ezután lefedjük és közepes hőmérsékleten főzzük.
Amikor a rizottó kezdi elfőni a levét, adunk hozzá még folyadékot.
Miután a rizs megfőtt, kb. 15 perc, lehúzzuk a főzőlapról, még melegen belekeverjük a maradék vajat, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
NÉZD MEG videón, hogyan készül a szalonnás-gombás rizottó
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.