A gombás borsós rizottó elkészítéséhez a serpenyőbe egy kevés olajat hevítünk. Hozzáadjuk a megtiszított, felszeletelt vöröshagymát és az apróra vágott fokhagymát, néhány percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a gombaszeleteket.
Ha levet eresztett a gomba, hozzáöntjük a rizst, kicsit pirítjuk, majd az egészet felöntjük fél liter zöldségalaplével, és kb. 10 percig főzzük.
Hozzáöntjük a bort és a maradék alaplevelet, a citromhéjat és a borsót. Néhány percig főzzük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a bazsalikomot.
Az elkészült rizottót reszelt parmezánnal tálaljuk.
Nézd meg videón, hogy készül a gombás-borsós rizottó:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.