- A mangalicatarja elkészítéséhez a húst egy serpenyőben zsír nélkül, illetve a saját zsírjában elősütjük, és sóval ízestítjük.
- Tepsibe helyezzük és a 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol nagyjából 15 percig sütjük.
- A rizottó elkészítéséhez a zsíron megpírítjuk a vöröshagymát, felöntjük a habzóborral, majd amikor elpárolgott, hozzáöntjük a gerslit. Folyamatos kevergetés mellett felöntjük az alaplével, majd hagyjuk, hogy besűrűsödjön.
- További 5-10 percig főzzük. Hozzáadjuk a gombakeveréket, a parmezánt, a tejszínt és a vajat.
- A készre sült mangalicatarja mellé köretként kínáljuk a gerslirizottót. Tálaláskor megszórhatjuk parmezánnal.
Nézzétek meg videón, hogyan készül a mangalicatarja gerslirizottóval