A tepsiben sült tarja vele sült burgonyával elkészítéséhez a burgonyát megmossuk, meghámozzuk, felkarikázzuk kb. félcentis karikákra, a vöröshagymát félfőre vágjuk, a paradicsomot felcikkezzük, a paprikát rusztikus darabokra vágjuk.
Előveszünk egy tepsit, az aljára kanalazzuk a zsírt, és ebbe rakjuk a felaprított burgonyát a zöldségekkel együtt, fűszerezzük alaposan sóval, kakukkfűvel, fokhagymagerezdekkel, a majoránna felével, babérlevéllel, majd alaposan összeforgatjuk, és elrendezzük a zöldségeket. Egy egész fokhagyma tetejét levágjuk, és ezt is a tepsibe rakjuk.
A tarjaszeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, köménymaggal, majoránnával, fokhagymaporral ízesítjük, majd a szeleteket szépen elrendezve a zöldségalapra rakjuk.
A tepsi sarkainál felöntjük a vízzel, majd letakarjuk fóliával, és 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük, ezután eltávolítjuk a fóliát, és további 20-25 percig szép pirosra sütjük.
Nézd meg videón, hogy készül a tepsiben sült tarja vele sült burgonyával:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.