A tepsis-mustáros tarja elkészítéséhez egy zárható tetejű edénybe tesszük a húst, és minden szeletet megsózunk, borsozunk, megszórjuk a fűszerkeverékkel, majd megkenünk mustárral. Ráöntjük az olajat, hogy befedje a húst, lezárjuk, és hűtőbe tesszük 1 napra.
A pácolás után egy tepsit kiolajozunk, belerakjuk a megpucolt és kb. 0,5 cm vastag karikákra vágott krumplit. Megsózzuk, megborsozzuk, majd 180 fokon 20 percig sütjük.
Ezután rátesszük a megpucolt és felkarikázott vöröshagymát, majd a bepácolt húsokat. A húsok tetejére rakjuk a megtisztított, félbevágott fokhagymagerezdeket, majd ráöntjük a fűszeres olajat, és lefedve kb. 180 fokon még 30 percig sütjük.
Ekkor levesszük a fóliát, rátesszük a húsra a baconszeleteket, és fedetlenül még kb. 20 percig sütjük, míg meg nem pirul a hús és a bacon. Savanyúsággal vagy salátával tálaljuk.
Megjegyzés
Azért ajánlom ezt a praktikus magyaros ízvilágú fogást, mert itt a körettel együtt sül a hús ,ami finom ízt is ad az ételnek, és időt is spórolhatunk vele. A húst bepácolhatjuk 2-3 nappal korábban, mielőtt elkészítenénk. Minél többet áll a pácban, annál porhanyósabb lesz a kész hús.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.