A savanyú káposztás egytálételhez a lencsét egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. A megmosott füstölt sonkát lábasba tesszük a babérlevelekkel együtt, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és felforraljuk. Ezután közepes lángon addig főzzük, amíg a hús megpuhul.
Az olajat felforrósítjuk, majd megpirítjuk rajta a meghámozott, finomra vágott vörös- és fokhagymát. Hozzákeverjük a köménymagot, az átöblített, alaposan lecsepegtetett káposztát, felöntjük egy kevéssel a sonka főzővizéből, és közepes lángon, lefedve addig pároljuk, amíg a káposzta megpuhul.
Azután beleforgatjuk a leszűrt lencsét, és ízesítjük a mustárral, valamint a cukorral. Felöntjük a sörrel, beleforgatjuk a meghámozott leveszöldséget, és lefedve pároljuk tovább addig, amíg ezek is megpuhulnak.
Közben kiszedjük a húst a főzővizéből, falatnyi darabokra vágjuk, és a káposztához keverjük. Ha szükséges, hozzáöntünk még egy keveset a sonka főzővizéből. Felforraljuk, végül 1 csipet őrölt majoránnával és egy kevés sóval ízesítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.