A stroganoff sertéscsíkok elkészítéséhez a sertéshúst a hártyáitól megtisztítjuk, leöblítjük és szárazra töröljük. Kb. 2 cm-es csíkokra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk. A gombát szeletekre, a hagymát finomra, az uborkát vékony csíkokra vágjuk.
A szalonnát is felkockázzuk, majd a hagymával együtt üvegesre pároljuk az olajon, és a vajat is hozzáadjuk. A húst megszórjuk a liszttel, a hagymára dobjuk, és kevergetve néhány percig pirítjuk.
Hozzáadjuk a fokhagymát, a gombát, a babérlevelet, a paradicsompürét és a gyöngyhagymát, valamint a bort is. Ízesítjük sóval, borssal ízlés szerint. Ezután fedő alatt, mérsékelt tűzön kb. 30 perc alatt puhára pároljuk.
Hozzáadjuk az ecetes uborkát is. A tejszínt és a tejfölt kikeverjük a mustárral és a citromlével, majd a húshoz öntjük. Egyet forralunk rajta, majd az apróra vágott petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk. Krokett, párolt rizs vagy akár metélt tészta is kiváló körete lehet.
Megjegyzés
Az étel eredetileg bélszínből készül, de bátran készíthetjük - mint most én is - sertéshúsból, illetve csirkemellből is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.