Ha unalmassá váltak a megszokott ételek, jöhet egy kis kísérletezés a konyhában. Az eltérő ízek kombinálásával meglepően finom fogások születhetnek.
– sós: mint például a sós karamellás öntet a süteményeken, vagy a sült baconből készített dzsem,
– keserű: az étcsokoládéba mártott eper, vagy a vaníliával ízesített eszpresszó,
– csípős: például a mézzel megbolondított csiliszósz, de jól illik egymáshoz a jalapeno és az ananász is,
– füstös: például egy mézes-mustáros pácban elkészített sült lazac,
– savanyú: az édes krémsajt, például a mascarpone, fanyar gyümölcsökkel (málna, áfonya), citommal meglocsolva.
– gyümölcsös: például sült hús gyümölcsös szósszal tálalva, vagy gyümölcsös salátával fogyasztva,
– savanyú: például a curry és a savanyított citrom egy indiai fogásban, vagy a fokhagyma és a savanyított káposzta egy jó magyarosban.
Ha az extrább ízkombinációk nem is nyerik el mindenki tetszését, ezek a párosok garantáltan ízleni fognak.
Dió és sajt: a legtöbb olajos mag jól illik például a camembert-hez, a cheddar sajthoz vagy akár a parmezánhoz.
Gyümölcs és sajt: ugyanilyen jól párosíthatók a sajtok például almával vagy szőlővel, együtt diétás vacsorának is kiválóak.
Gyümölcs és sonka: a sós és édes klasszikus kombinációja, ha például fekete-erdei sonkába tekerünk körtét, szilvát vagy például datolyát.
A sonkába tekert datolyába tehetünk sajtot is, ha pedig pikánsabb ízekre vágyunk, a datolya helyett jalapeñót használjunk.
Borítókép: Shutterstock
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.