Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Érdekességek

Meglepően jól illenek egymáshoz ezek az ízek. Szerinted melyik páros a legfurább?

Az édes-savanyú mártás két ellentétes ízvilág kombinációja, mégis szuper finom a végeredmény. És nem ez a párosítás az egyetlen, ami jól működik együtt.

Ha unalmassá váltak a megszokott ételek, jöhet egy kis kísérletezés a konyhában. Az eltérő ízek kombinálásával meglepően finom fogások születhetnek.

Vannak olyan ízkombinációk, amikről elsőre nem is gondolnánk, mennyire finomak lehetnek (Fotó: Shutterstock)
Vannak olyan ízkombinációk, amikről elsőre nem is gondolnánk, mennyire finomak lehetnek (Fotó: Shutterstock)

Édes és…

sós: mint például a sós karamellás öntet a süteményeken, vagy a sült baconből készített dzsem,
keserű: az étcsokoládéba mártott eper, vagy a vaníliával ízesített eszpresszó,
csípős: például a mézzel megbolondított csiliszósz, de jól illik egymáshoz a jalapeno és az ananász is,
füstös: például egy mézes-mustáros pácban elkészített sült lazac,
savanyú: az édes krémsajt, például a mascarpone, fanyar gyümölcsökkel (málna, áfonya), citommal meglocsolva.

Fűszeres és…

gyümölcsös: például sült hús gyümölcsös szósszal tálalva, vagy gyümölcsös salátával fogyasztva,
savanyú: például a curry és a savanyított citrom egy indiai fogásban, vagy a fokhagyma és a savanyított káposzta egy jó magyarosban.

A sajtok, a dió és a gyümölcsök remekül illenek egymáshoz (Fotó: Shutterstock)
A sajtok, a dió és a gyümölcsök remekül illenek egymáshoz (Fotó: Shutterstock)

Klasszikus párosok

Ha az extrább ízkombinációk nem is nyerik el mindenki tetszését, ezek a párosok garantáltan ízleni fognak.

Dió és sajt: a legtöbb olajos mag jól illik például a camembert-hez, a cheddar sajthoz vagy akár a parmezánhoz.
Gyümölcs és sajt: ugyanilyen jól párosíthatók a sajtok például almával vagy szőlővel, együtt diétás vacsorának is kiválóak.
Gyümölcs és sonka: a sós és édes klasszikus kombinációja, ha például fekete-erdei sonkába tekerünk körtét, szilvát vagy például datolyát.

+1 tipp

A sonkába tekert datolyába tehetünk sajtot is, ha pedig pikánsabb ízekre vágyunk, a datolya helyett jalapeñót használjunk.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.