A lángoskészítést a törököktől tanultuk el. Nem a mai jellegezetes, fokhagymás lángos az, amit átvettünk; a lényeg a kelt tészta volt. A kenyérsütésből visszamaradt részekből sütötték a kerek alakú lángost, amit forró parázson készítettek el. Akkoriban 5-6 naponta sütött egy család kenyeret, akkor volt lángos. A lángost anno tejföllel, lekvárral vagy porcukorral ízesítették az emberek. Népszerűsége az elmúlt több száz évben sem csökkent: igazi nyári strandkaja, de készül kerti bulikon, rendezvényeken no és az utcai gyorsbüfék kínálatából sem kopik ki.
Készíts te is lángost – babgulyás, gulyásleves után tökéletes második fogás!
Ha kipróbáltad valamelyik receptünket, vagy van egy saját, jól bevált ötleted, oszd meg velünk a Főzzünk együtt a Mindmegettével Facebook-csoportban! Ha pedig a Mindmegette videós tartalmai között is böngésznél, akkor kövess minket a TikTokon, vagy látogasd meg Youtube-fiókunkat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.