„2025-ben április 20-21-én lesz egyik legnagyobb ünnepünk, a húsvét, így április elejétől elkezdődik a készülődés, amely a nagypéntek előtti csütörtökön éri el csúcspontját. A várakozásunk szerint ez lesz az év legforgalmasabb napja. Mindezt tetézi, hogy az ünnep kezdetével egy hosszabb tavaszi szünet is kezdetét veszi az iskolások számára, így a családoknak összehangolt bevásárlási tervre van szüksége ahhoz, hogy mindent be tudjanak szerezni időben – mondta Maczelka Márk, a SPAR Magyarország kommunikációs vezetője.
„A SPAR idejekorán feltankolja az áruházak kínálatát, ahol a klasszikus ünnepi fogások mellett számos újdonsággal is készülünk. Az elmúlt évekhez képest magasabb keresletre számítunk idén a prémium termékek és a kedvezőbb árú SPAR márkatermékek iránt. A növekvő forgalomnak megfelelően, a zökkenőmentes kiszolgálás érdekében az áruházakban optimalizáljuk a munkatársak beosztását és a szupermarket üzletekben a vásárlói igényeknek megfelelően fogunk változtatni a nyitva tartáson is” – ismertette a kommunikációs vezető.
A SPAR REGNUM húsüzemei a 2025-ös szezonra kötözött lapockából 250 tonnával, füstölt-főtt tarjákból 95 tonnával, füstölt csülökből 150 tonnával, valamint mintegy 30 tonna füstölt, darabolt lapockával készülnek a szezonra. A termékekhez felhasznált sertéshús alapanyagok döntő részben hazai forrásból származnak.
Az áruházak pékségeinek húsvéti slágerei a helyben sütött diós, mákos, gesztenyés bejglik. Ezek mellett a vásárlók szeretik a díszdobozos diós-aszaltáfonyás és mákos aszalt-szilvás bejglit is, az előre csomagolt termékek közül pedig a kalácsokat, kuglófokat viszik nagyobb számban ebben az időszakban.
Az ünnepet megelőző négy hétben folyamatosan nő az érdeklődés a sütési árucikkek iránt. A porcukrok kereslete mintegy 40 százalékkal növekszik, de a friss élesztő és liszt forgalma is jelentősen magasabb a tapasztalatok alapján. A SPAR a húsvéti sütéshez több mint 300-féle alapanyagot kínál: széles választék kapható lisztfélékből, sütőporból, pudingokból, lekvárokból, sütéshez használt magvakból, tortacsokoládékból, bevonókból, cukrokból. A kínálatban 22-féle speciális liszt- és daraféléség is szerepel, amelyekből az ételérzékenységgel élők is el tudják készíteni az ünnepi finomságokat.
A SPAR széles édesség választékkal várja a vásárlókat az idei húsvét alkalmával is. A slágertermékek természetesen a figurák és a húsvéti csokoládé tojások. A megszokott termékeken felül több újdonság is elérhető lesz, mert kiemelt figyelem fordul az egészségtudatos és mentes választékra.
Húsvét táján megnő a forgalma a tejnek, a tejfölnek, a túrónak, a vajnak, a tejszíneknek és cukrászhaboknak. A legkelendőbb a mascarpone, melynek mennyiségi eladása akár 70%-kal is megnőhet, és sütőmargarinból is több mint kétszeres mennyiséget adnak el a húsvéti időszakban az átlagos eladásokhoz képest.
Jelentős mennyiségű tavaszi zöldséggel tölti fel a pultokat a vállalat húsvét előtt. Nagy keletje van a piros reteknek, a vajreteknek, a csemegehagymának, valamint a paprika- és paradicsomféléknek. Az üzletlánc az idei évben is lehetőség szerint hazai forrásból szerzi be a friss zöldségeket.
Az üzletlánc húsvétkor is folytatja akcióit: az ünnepek előtti időszakban bővített akciós újsággal és a kiválasztott üzletekre érvényes katalógusokkal segíti a családok felkészülését. Ilyenkor mindenki találhat magának a húsvéthoz szükséges termékek között akciós árut is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.