Finomfőzelék
Kínai szezámmagos csirke
Mátrai borzaska
Rakott zöldbab darált hússal
Hagymakrémleves
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Túrós pite
Zsemlegombóc
Tárkonyos csirkeraguleves
Toros káposzta
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Krémes spenótfőzelék
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Farsangi szalagos fánk
Hagymás rostélyos
Klasszikus grízgaluska leves
Parasztlángos (kenyérlángos)
Klasszikus kuglóf
Dubarry-csirkemell
Édes polenta vagy puliszka
Alapételek

Karfiolos rakott sertéstarja – így kell a húsimádók étrendjébe zöldséget csempészni

Néha nagyon nehéz dolgunk van, hiszen a család húskedvelő tagjai gyakran mondanak nemet a zöldséges ételekre. Ebben a recepten azonban az ízletes tarja mellett ott van a karfiol is. Íme a recept!

A rakott ételek jó választásnak bizonyulnak hétköznap estéken, amikor nincs időnk sütni, főzni: csak összedobjuk a hozzávalókat, és mehet is a sütőbe a vacsora! 

Karfiolos rakott sertéstarja
Karfiolos rakott sertéstarja / Recept és fotó: Vidék íze magazin
  • Előkészítés: 1 óra
  • Főzés: 30 perc
  • Sütés: 1 óra 
  • 1 adag: 780 kcal 

Hozzávalók: 

  • 1 db nagy fej karfiol  
  • 50 dkg kifliburgonya 
  • 50 dkg sertéstarja szeletben  
  • 1 evőkanál olívaolaj 
  • 15 dkg reszelt sajt  
  • zsiradék 
  • só 
  • bors 

A besamelmártáshoz: 

  • 8 dkg vaj  
  • szerecsendió 
  • fehér bors 
  • 6 dkg liszt  
  • 7 dl tej 
  • só 

Elkészítés:

  1. Megtisztítjuk a karfiolt, és viszonylag nagy rózsákra szedjük. Sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük, hagyjuk szikkadni.
  2. A krumplit megmossuk, sós vízben héjastul megfőzzük. Leszűrjük, hagyjuk hűlni.
  3. A tarjaszeleteket sóval és borssal ízesítjük, majd kevés zsiradékon mindkét oldalukat elősütjük. Kivesszük a húst, a serpenyőbe öntünk egy kevés vizet, és felforraljuk. A kihűlt krumplit meghámozzuk, felkarikázzuk, elterítjük a tepsi alján, megsózzuk. Ráfektetjük az elősütött húst, egyenletesen rálocsoljuk a serpenyőben lévő pecsenyezsíros vizet. A karfiolrózsákat egyenletesen elhelyezzük a tetején.
  4. Besamelt főzünk. Egy nagy serpenyőbe tesszük a vajat, hozzáreszelünk egy nagy csipet szerecsendiót, beleszórjuk a tört fehér borsot, és kicsit pirítjuk. Hozzáadjuk a lisztet, összeforrósítjuk, majd felengedjük a tejjel, és kevergetve besűrítjük, közben sózzuk. Egyenletesen rálocsoljuk a karfiol tetejére.
  5. 170 fokos sütőben jó 50 perc alatt pirosra sütjük. 

(Kiemelt fotó: Vidék íze magazin)

 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.