A tojásokat feltesszük főni, ezalatt a zellert, a lilahagymát apró kockákra vágjuk, salátás tálba rakjuk.
Az avokádót felezzük a magját eltávolítjuk a késsel bekockázzuk, vigyázva, hogy a héját ne vágjuk át, ezután kikanalazzuk a kockázott avokádót a tálba.
A főtt tojásokat durvára vágjuk, a halkonzerveket kinyitjuk, a levet leöntjük róla így rakjuk a tálba.
A petrezselymet, és a kaprot felaprítjuk, ezt is a többi hozzávalóhoz tesszük, sózzuk, borsozzuk, egy teás kanálnyi olívaolajat és fél citrom levét öntünk az alapanyagokra.
A tálat a saláta összekeveréséig lefóliázva hűtőbe tesszük.
A tojás sárgáját, és egy egész tojást egy magas falú edénybe helyezünk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ráfacsarjuk egy fél citrom levét, hozzáadjuk a mustárt, majd felöntjük olajjal.
Az egészet botmixerrel homogén, fényes, krémes állagúra keverjük úgy, hogy a mixer fejét mindenképpen az edény aljára nyomva hozzuk működésbe, ahogy sűrűsödik, krémesedik, úgy húzzuk felfelé az eszközt.
A saláta alapunkat elővesszük hűtőből, és a házi majonézünkkel jó alaposan összeforgatjuk, úgy, hogy mindenhova kerüljön a majonézünkből, de vigyázva, hogy ne törjük össze az alapanyagokat.
Fokhagymás pirítós kenyérrel, baguettel a tálaljuk.
Nézzétek meg, hogyan készül a tonhalsaláta házi majonézzel!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.