A sörtésztás karfiolhoz először elkészítjük a tésztát. Egy tálban elvegyítjük a lisztet, a keményítőt, a sütőport és 1⁄2 tk sót. Felöntjük a sörrel, simára keverjük és 30 percig pihentetjük.
Közben a karfiolt megmossuk, kisebb rózsákra bontjuk. 7-8 perc alatt előfőzzük forrásban lévő, sós vízben. Óvatosan leszűrjük, és szárazra itatjuk.
A majonézhez a tojássárgájákat habosra keverjük 1 csipet sóval és a citromlével. Habverővel fehéredésig verjük, majd folyamatosan verve először cseppenként, majd vékony sugárban hozzáadjuk az olívaolajat.
Egy nagyobb edényben felhevítjük az étolajat. A karfiolrózsákat a sörtésztába mártjuk. Lecsepegtetjük, és közepesen forró olajban aranybarnára sütjük mindet. Papírtörlőre szedjük, a majonézzel tálaljuk. Citrommal és petrezselyemlevelekkel díszíthetjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.