A karfiolt megmossuk, megtisztítjuk, rózsáira bontjuk, és félpuhára főzzük forrásban lévő, sós vízben. Leszűrjük, és jól lecsepegtetjük.
Egy lábasban felforrósítjuk a vajat, hozzákeverjük a lisztet, és kevergetve világos színűre pirítjuk. A tejet megmelegítjük, majd állandó keverés mellett, kis adagokban a liszthez csorgatjuk, simára keverjük, és sűrűre főzzük. Sózzuk, borsozzuk, és egy kevés frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük.
Egy tűzálló tálat kivajazunk, elrendezzük benne a karfiolt, majd rásimítjuk a besamelmártást. Végül megszórjuk reszelt sajttal, és aranyszínűre sütjük a 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.