Meghámozuk a fokhagymagerezdeket. A paradicsomokat (sárga, narancssárga, piros; koktél, sima, datolya stb. vegyesen) megtisztítjuk, majd félreteszünk néhány darabot a díszítéshez, a többit pedig elrendezzük egy sütőpapírral bélelt tepsiben a fokhagymagerezdekkel együtt. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk az olívaolaj felével, és a 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. 15-20 percig sütjük, majd kivesszük és hagyjuk kissé hűlni.
Turmixgépbe tesszük a sült paradicsomot és fokhagymát néhány levél bazsalikommal együtt, majd finomra pürésítjük. Ezután ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Melegen tálaljuk a langyosan vagy akár hidegen félretett, felszeletelt vagy félbevágott paradicsommal, bazsalikomlevelekkel díszítve, és a megmaradt olívaolajjal meglocsolva.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.