A céklát megpucoljuk és konyhai aprítóba tesszük. Pürésítjük, majd robotgép táljába tesszük.
Hozzáadjuk a lisztet, a sót, az olajat, az élesztőt és a vizet, majd 5 percig összedolgozzuk dagasztókar segítségével. Hozzáadjuk a darált diót, és további 2 percig dagasztjuk.
Olajozott tálba tesszük. Letakarjuk, és legalább 1 órán át kelni hagyjuk.
A sütőt előmelegítjük 190 fokra. Megformázzuk sütőpapírral bélelt tepsibe a kenyeret, a tetejét bevágjuk. 40 perc alatt ropogósra sütjük.
Nézd meg videón, hogy készül a céklás-diós kenyér:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.