A szalagos fánk puha és nincsen párja. A csörögefánk ezzel szemben egy olajban kisütött édes linzertészta, ami ropogós, másnap is mennyeien finom, baracklekvárral kínálva, porcukorral megszórva ellenállhatatlan. A túrófánk pedig, ahogy a neve is sejteti, igazi kedvenc, ami szinte elronthatatlan. Ha azonban nincs kedved gyúrni és keleszteni, nincs otthon túró és a ropogós fánkot sem kívánod, akkor próbáld ki ezt a kefires változatot!
A kefirt sokan szeretjük, hiszen nemcsak finom, de jó hatással is van az emésztésre. Sütés-főzés során is rendszeresen előkerül, ugyanis savanykás ízének köszönhetően remekül helyettesíti a tejfölt olyan ételek habarásánál, amibe amúgy tennénk egy kis ecetet vagy mustárt. Egy krumplifőzelék vagy lencsefőzelék kefirrel behabarva még jobb lesz, mint tejföllel, próbáljátok ki!
A kefir viszont nemcsak főzés, hanem sütés során is remek szolgálatot tehet. A kefires lángost talán senkinek sem kell bemutatni, és ebből egyenesen következik, hogy a kefir remekül passzol a szintén bő olajban kisütött édes tésztához, a fánkhoz is. A kefires fánk receptje egyszerű és gyors, kezdők is sikerrel próbálkozhatnak vele!
Hozzávalók:
Elkészítés:
A klasszikus szalagos fánk titka a finom kelt tésztában rejlik, ami a belecsempészett rumtól lesz tökéletes, másnap is pihe-puha. A szalagos mintát sütés során kapja, ugyanis a fánk megfordítása során a tészta egy vékony csíkban épp nem ér az olajba, így ott világosabb lesz, mint a többi részen. A csöröge tésztájából sem hiányozhat a rum, ugyanis így lesz másnap is puha, és így nem szív magába annyi olajat sütés közben. Mindkét alap fánkfajta receptjét megtaláljátok nálunk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.