A madridi fánk, vagyis a churros Spanyolország egyik legismertebb édessége, amely mára meghódította a világot. Az aranybarnára sült, ropogós tészta egyszerű alapanyagokból készül, jellegzetessége pedig a csillag alakú formája, amelyet hagyományosan speciális nyomózsák segítségével alakítanak ki. Olajban aranybarnára sütik, majd gyakran cukorral megszórják. A churros eredetét homály fedi: vannak, akik szerint a recept a spanyol juhászoktól származik, akik a hegyekben egy egyszerűen elkészíthető péksüteményt kísérleteztek ki, más vélekedések szerint a churros alapötlete Kínából, a portugál hajósokon keresztül érkezett Európába.
Spanyolországban a churrost leggyakrabban reggelire vagy uzsonnára fogyasztják, forró csokoládéba mártogatva. A sűrű, forró csokoládé (chocolate caliente) a churros elengedhetetlen kísérője, amely tökéletesen ellensúlyozza a tészta ropogósságát és enyhe sósságát. A churros ma már nemcsak Spanyolországban, hanem Latin-Amerikában, az Egyesült Államokban és Ázsiában is rendkívül népszerű utcai étel. A mexikói churrost fahéjas cukorba forgatják, és néha magát a tésztát is megtöltik csokival, karamellel vagy vaníliakrémmel, míg Argentínában dulce de leche-vel, azaz karamellkrémmel tálalják.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.