A vöröshagyma az egyik alapélelmiszer, ami nélkül a legtöbb magyaros étel, de számos más nemzet konyhájának húsos fogása is elképzelhetetlen. A vöröshagyma adja az ízét és a szaftját a pörköltnek, kell levesekbe, főzelékekbe, illik a különféle ragukba, lecsókba, és elhagyhatatlan összetevője többek között a francia hagymalevesnek is. Ahogyan a liszt vagy az olaj, úgy a vöröshagyma és a fokhagyma is mindig mindenkinél megtalálható otthon.
A vöröshagyma kilós ára mostanában 2-300 forint között mozog, csak némely különleges, esetleg bio verzió kerülhet többe. Sokszor szerepel az akciós zöldségek listáján, és gyakran veszünk belőle nagy tételben, ugyanis sötét és hűvös helyen hosszú ideig eltartható.
Az Auchanban január 9. és 15. között rendkívül kedvező, 188 forintos kilós áron kapható a vöröshagyma, ami minden vetélytársnál, így az Aldinál, Lidlnél, a Pennynél és a Tescónál is alacsonyabb.
A hagymaféléknek alacsony a kalóriatartalma, de tele vannak tápanyaggal. A hagymák nagy mennyiségben tartalmaznak B6- és B9-, valamint C-vitamint, melyek hozzájárulnak az ideg- és az immunrendszer megfelelő működéséhez. A hagymákban található antioxidánsoknak köszönhetően ez a zöldség jó hatással van a szívre, csökkenti a vércukorszintet, erősíti a csontokat, támogatja a bélflórát, sőt antibakteriális hatása is van, így képes felvenni a harcot a rossz baktériumokkal, vírusokkal szemben.
Ha teheted, fogyassz nyersen minél több hagymát. A reggelik és vacsorák mellé jó választás az újhagyma, de ha nem bírja a gyomrod a nyers verziót, akkor készíts olyan főtt ételeket, meleg italokat, melyekben a hagymafélék állnak a középpontban. Hogy melyek a legfinomabb hagymás fogások? Mutatunk néhány remek receptet!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.