A töltelékhez keverjük össze a durvára darált diót és mandulát, a fahéjat, a sót és a cukrot. A vajat pedig olvasszuk folyósra.
A réteslapokat vágjuk a tepsi méretére, majd kezdjük meg a rétegezést. A tepsi alját kenjük ki olvasztott vajjal, majd béleljük ki egy réteslappal, amit szintén kenjünk le vajjal. Ezt ismételjük meg még további 5 réteslappal.
Szórjuk meg egyenletesen a legfelső réteslapot a diós-mandulás töltelék felével, majd jöhet ismét 6 réteslap, mindegyik egyesével vajjal megkenve. Ezután megint szórjuk meg a legfelső lapot a maradék töltelékkel, végül ismét rétegezzünk 6 réteslapot a korábbi módon.
Végül kenjük meg az összeállított baklavát olvasztott vajjal, és még így, sütés előtt szeleteljük fel a tepsiben.
Toljuk be a 175 fokra előmelegített sütőbe, és süssük kb. 40-45 perc alatt készre.
Közben főzzünk sűrű szirupot a mézből, cukorból, vízből és citromléből. A sütőből kivett baklavát locsoljuk meg vele.
Díszítsük darált dióval, mandulával ízlésünknek megfelelően. Fogyasztás előtt pihentessük 6-8 órát, hogy jól összeérhessenek az ízek.
NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A KLASSZIKUS BAKLAVA
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.