A sportszelet tésztájához a porcukrot a vajjal habosra keverjük, a tojást, a kakaóport, majd a szódabikarbónával elvegyített lisztet és annyi tejfölt adunk hozzá, hogy könnyű tésztát kapjunk. Rumaromával ízesítjük, és robotgéppel szép simára dolgozzuk, majd 3 egyenlő részre osztjuk.
Mindegyiket liszttel meghintett deszkán vékonyra nyújtjuk, majd egyenként egy tepsi sütőpapírral borított hátán 180 fokra előmelegített sütőben kisütjük. Vigyázni kell vele, mert nagyon gyorsan sül.
Amíg a lapok hűlnek, elkészítjük a krémet. Ehhez a vaníliás pudingport a tejben megfőzzük. Gyakran kevergetjük, mert gyorsan odakaphat.
Amíg a puding hűl, a vajat a porcukorral habosra keverjük. Amikor a puding már csak langyos, kis adagokban a cukros vajba dolgozzuk. Az így kapott krémmel megtöltjük a lapokat.
A tortabevonót vízgőz felett megolvasztjuk, az olajjal összekeverjük, és a sütemény tetejére simítjuk.
A süteményt a szódabikarbóna miatt legalább egy éjszakát állni hagyjuk. Ezalatt a krémtől szépen megpuhul, és könnyen lehet szeletelni. Nagyon finom, nem túl nehéz elkészíteni, és még mutatós is.
Nézd meg videón, hogy készíti Gáspár Bea a sportszeletet:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.