A piskótához felverjük a tojásokat, a margarint és a cukrot. Hozzákeverjük a lime reszelt héját, majd felváltva adagoljuk a tejet és a lisztet. Végezetül beledolgozzuk a sütőport, a vaníliás cukrot, a lime levét és a vaníliaaromát. Alaposan eldolgozzuk a tésztát.
Egy 30 cm-es, püspökkenyér sütőformát olajjal vékonyan kikenünk, beletöltjük a tésztát és előmelegített sütőben, 170 Celsius-fokonon tűpróbáig sütjük.
Ha kihűlt, hosszában kettévágjuk és hagyjuk teljesen kihűlni.
A mascarponét a lime reszelt héjával és fél lime levével közepes fokozaton elkezdjük felverni, közben pedig lassan hozzáöntjük a cukrászhabot. Keményedésig verjük a krémet és csillag végű habzsákba töltjük.
A habzsákból a sütemény alsó, vágott felére 6x3 db, kb. 4 cm magas halmocskát nyomunk körkörösen, majd a sorban 2-2 eperszeletet és 3-3 szem áfonyát nyomunk finoman a habba. Rátesszük a piskóta tetejét és ugyanezt megismételjük a sütemény tetején is, 2x5 halmocskával, 2-2 szelet eperrel és 3-3 áfonyával.
Végül meghintjük egy kis reszelt citrommal, beletűzdelünk pár mentalevelet és fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Megjegyzés
Ha elakadnátok, nézzétek meg az elkészítési folyamatról készült videóm a Picipiros Konyhája nevű Facebook oldalamon, ahol szívesen válaszolok a recepttel kapcsolatos kérdéseitekre is :)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.