Elkészítés: A tojások fehérjét a csipet sóval kezdjük el habbá verni. Amikor már kezd kifehéredni, kanalanként adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd verjük kemény habbá. Ezután fakanállal először óvatosan keverjük a habhoz az őrölt fahéjjal összekevert lisztet, majd a darált diót is.
Vágjunk ki sütőpapírból 5 darab 20 cm-es kört (kicsit nagyobbra vágjuk, mint a megrajzolt kör), majd egyenlő arányban osszuk el rajtuk a masszát. Ezután kenjük el a papírkörökön egyenletesen a masszát, majd helyezzük rá a tepsire (én gáztepsin sütöttem, melyre egyszerre két lap ráfért). Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 10 percig, hogy szép színt kapjanak a lapok (én légkeverésnél 160 fokon, 10 percig sütöttem).
A sütőből kivéve a sütőpapíron hagyjuk teljesen kihűlni a lapokat, majd egy spatulával óvatosan alányúlva válasszuk le a papírról a tésztát.
A krémhez egy kevés tejjel keverjük simára a pudingport, majd állandó keverés mellett öntsük hozzá a maradék meleg tejhez. Ezután kevergetve főzzük sűrűre, majd hűtsük ki.
A vajat keverjük habosra a porcukorral a vaníliás cukorral és a rumaromával, majd apránként keverjük hozzá a kihűlt pudingot is.
Végül állandó keverés mellett, kanalanként adjuk hozzá a darált diót, és keverjük jó habosra a krémet.
Ezután a teljesen kihűlt tortalapokat töltsük meg a krémmel úgy, hogy a legfelső lapra már ne kenjünk a krémből. A maradék krémmel kenjük körbe a tortát, majd szórjuk körbe darált dióval.
A csokoládékat tördeljük bele külön-külön tálba, majd vízgőz fölött olvasszuk fel mindkettőt. Az elkészült torta tetejére először öntsük rá, majd óvatosan, egyenletesen kenjük el a fehér csokoládét. Ezután az olvasztott étcsokoládéval vékonyan csíkokat húzva rácsozzuk be a tetejét. Ezután felváltva - fogpiszkálóval - először felfelé, majd lefelé húzzunk csíkokat a tetején (lehetőleg gyorsan dolgozzunk nehogy a csokoládé közben megdermedjen).
Az elkészült tortát tegyük hűvös helyre, hogy a csokoládébevonat teljesen megszilárduljon.
Tálalás előtt éles, meleg késsel ízlés szerint szeleteljük fel a tortát, majd úgy kínáljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.