Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mákos guba  recept
Mákos guba
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Minestrone recept
Minestrone
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Esterházy torta VII. recept
recept
Mester
Glutént tartalmazó gabonafélékTojásTejDiófélék

Esterházy torta VII.

75 perc
0 adag
Megfizethető
5
2024. 09. 20.

Elkészítés

Elkészítés: A tojások fehérjét a csipet sóval kezdjük el habbá verni. Amikor már kezd kifehéredni, kanalanként adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd verjük kemény habbá. Ezután fakanállal először óvatosan keverjük a habhoz az őrölt fahéjjal összekevert lisztet, majd a darált diót is.

Vágjunk ki sütőpapírból 5 darab 20 cm-es kört (kicsit nagyobbra vágjuk, mint a megrajzolt kör), majd egyenlő arányban osszuk el rajtuk a masszát. Ezután kenjük el a papírkörökön egyenletesen a masszát, majd helyezzük rá a tepsire (én gáztepsin sütöttem, melyre egyszerre két lap ráfért). Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 10 percig, hogy szép színt kapjanak a lapok (én légkeverésnél 160 fokon, 10 percig sütöttem).

A sütőből kivéve a sütőpapíron hagyjuk teljesen kihűlni a lapokat, majd egy spatulával óvatosan alányúlva válasszuk le a papírról a tésztát.

A krémhez egy kevés tejjel keverjük simára a pudingport, majd állandó keverés mellett öntsük hozzá a maradék meleg tejhez. Ezután kevergetve főzzük sűrűre, majd hűtsük ki.

A vajat keverjük habosra a porcukorral a vaníliás cukorral és a rumaromával, majd apránként keverjük hozzá a kihűlt pudingot is.
Végül állandó keverés mellett, kanalanként adjuk hozzá a darált diót, és keverjük jó habosra a krémet.

Ezután a teljesen kihűlt tortalapokat töltsük meg a krémmel úgy, hogy a legfelső lapra már ne kenjünk a krémből. A maradék krémmel kenjük körbe a tortát, majd szórjuk körbe darált dióval.

A csokoládékat tördeljük bele külön-külön tálba, majd vízgőz fölött olvasszuk fel mindkettőt. Az elkészült torta tetejére először öntsük rá, majd óvatosan, egyenletesen kenjük el a fehér csokoládét. Ezután az olvasztott étcsokoládéval vékonyan csíkokat húzva rácsozzuk be a tetejét. Ezután felváltva - fogpiszkálóval - először felfelé, majd lefelé húzzunk csíkokat a tetején (lehetőleg gyorsan dolgozzunk nehogy a csokoládé közben megdermedjen).

Az elkészült tortát tegyük hűvös helyre, hogy a csokoládébevonat teljesen megszilárduljon.

Tálalás előtt éles, meleg késsel ízlés szerint szeleteljük fel a tortát, majd úgy kínáljuk.

Megjegyzés
A receptet és a fotót Kgizike küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

5 / 5

1 értékelés

Ajánljuk még

Almás krémes
Recept
Rafinált

Almás krémes

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Eszterházy-torta
Recept
Mester

Eszterházy-torta

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Tarte tatin, a fordított almatorta
Recept
Mester

Tarte tatin, a fordított almatorta

100 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Anyukám almás pitéje
Recept
Egyszerű

Anyukám almás pitéje

65 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Vidék íze szerző profilképe

Vidék íze

Retró gyümölcstorta
Recept
Rafinált

Retró gyümölcstorta

120 perc
|
4 adag
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

A klasszikus Kata szelet
Recept
Rafinált

A klasszikus Kata szelet

120 perc
|
10 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Asszonykonty
Recept

Asszonykonty

105 perc
|
4 adag
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Körtés kekszes süti
Recept
Egyszerű

Körtés kekszes süti

45 perc
|
0 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hasonló receptek

Meggyes torta recept
Recept
Mester

Meggyes torta

75 perc
|
0 adag
|
Megfizethető
 Attila szerző profilképe

Attila

Málnás tejberizstorta recept
Recept
Mester

Málnás tejberizstorta

120 perc
|
6 adag
|
Költséges
Somogyi Bea szerző profilképe

Somogyi Bea

Unicum torta recept
Recept
Rafinált

Unicum torta

60 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Nemes-Pádár Csilla szerző profilképe

Nemes-Pádár Csilla

Sós karamell-csoki mousse recept
Recept
Rafinált

Sós karamell-csoki mousse

180 perc
|
12 adag
|
Költséges
Szabó Kitti szerző profilképe

Szabó Kitti

Kávés sajttorta recept
Recept
Rafinált

Kávés sajttorta

100 perc
|
10 adag
|
Átlagos
Emese Csiba szerző profilképe

Emese Csiba

Oroszkrém torta recept
Recept
Rafinált

Oroszkrém torta

90 perc
|
10 adag
|
Költséges
Leposa Ramóna szerző profilképe

Leposa Ramóna

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.