A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket egy nagy tában kemény habbá verjük egy csipet sóval. Hozzáforgatjuk a kristálycukrot, majd a tojássárgájákat és a vaníliaaromát is. Elvegyítjük a lisztet meg a sütőport, és a tojásos masszához forgatjuk ezt is. Kivajazott, kilisztezett 18 cm-es kapcsos tortaformába simítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e. Végül hagyjuk kihűlni.
A töltelékhez a zselatinlapokat beáztatjuk egy kevés hideg vízbe. Felforraljuk a tejet a kétféle cukorral, a vajjal és a citromhéjjal. Hozzáadjuk a rizst, és gyakran kevergetve, kis lángon főzzük, amíg a rizs megpuhul. Ha szükséges, még egy kis tejet vagy vizet adhatunk hozzá. Ha a rizs puha, sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a megpuhult és ki- nyomkodott zselatint, majd addig keverjük, míg feloldódik. Ezután további 2-3 percig főzzük.
Ha elkészültünk, levesszük a tűzről, és hagyjuk teljesen kihűlni. A tejberizsbe forgatjuk a kemény habbá felvert tejszínt. Végül a krémet a kihűlt piskótára simítjuk, aztán betesszük a hűtőbe legalább 4 órára. Tálaljuk málnával díszítve.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.