A tortához 10 tojás fehérjét 10 evőkanál kristálycukorral kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a 10 tojás sárgáját és habverővel alacsony fokozaton hozzádolgozzuk a felvert fehérjéhez. Ehhez a masszához hozzáadunk 1 csomag a sütőport és hozzá kanalazunk 10 evőkanál lisztet, amelyet a habverő segítségével dolgozunk össze.
A kész masszát sütőpapírral bélelt torta formába (28 cm) öntjük, előmelegített sütőbe tesszük, majd közepesen takarék lángon világos barnára sütjük. A piskóta álagát tűpróbával ellenőrizhetjük. Az a lényeg, hogy a sütési idő végén a tűt a tésztába szúrjuk, majd kihúzzuk és ha azon nincs nyers tészta jó a piskóta.
Amikor a piskóta megsült a tésztát konyharuhára borítjuk és hagyjuk kihűlni. A kihűlt piskótákat három egyenlő részre vágjuk. Elkészítjük a töltelékeket.
A habtejszínt egy mély edényben robotgéppel felverjük. Ezután az őszibarack befőttet lecsepegtetjük, a barackokat (3-4 db kivételével) apró kockákra vágjuk. A kockázott befőttet a tejszínhez adjuk. Bele morzsoljuk még a túrót és hozzáadunk 1 csomag vaníliás cukrot. Óvatos mozdulatokkal összedolgozzuk a krémet.
Egy tálcára helyezzük az első tortalapot, erre ráhalmozzuk a krém felét, azt egyenletesen elsimítjuk, majd rátesszük a második tortalapot. Erre rátesszük és elkenjük a maradék krémet és befedjük a harmadik tortalappal. Ezután díszítjük a tortát.
Egy mélyebb edényben habbá verjük a 250 ml tejszínt. A krém 2/3 részével bevonjuk a tortát, majd a közepében az Unicumnak késsel egy mélyedést vágunk, majd bele helyezzük az Unicumot. A maradék 1/3 rész krémet egy habzsákba töltjük és díszítjük vele a torta alsó és felső peremét. A 3-4 db felezett barackot felszeleteljük és a torta szélére helyezzük azokat. A tortát bonbon szemekkel ízlés szerint díszítjük tovább.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.