A lisztbe szórjuk a a cukrot és a sütőport. A tojásokat kettéválasztjuk, majd hozzáadjuk a sárgákat és a forró vizet, majd simára keverjük.
A fehérjéből kemény habot verünk, aztán óvatosan a piskótába forgatjuk. Egy kivajazott, liszttel megszórt tortaformába öntjük a masszát, utána 180 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.
A krémhez a tojássárgákat, a cukrot és három deci tejet összekeverünk egy lábasban. Felfőzzük, majd lehúzzuk a tűzről, és beleszitáljuk a vaníliás cukrot. A zselatint felolvasztjuk a maradék tejben, majd a krémhez keverjük, utána pedig mehet bele a vanília is. A tejszínt felverjük, majd amikor a krém kihűlt, hozzákeverjük.
A mazsolát rumaromába áztatjuk 10-15 percre. Amikor a piskóta kihűlt, és a tortaformából is kikerült, három részre vágjuk. Megkenjük a rétegeket a krémmel, aztán megszórjuk a mazsolával. A torta külsejét a felvert habbal díszíthetjük, ízlésed szerint szeletelt mandulával is meghinthetjük az oldalát.
Hűtőbe tesszük néhány órára, majd ha megdermedt, díszítsük csokoládé- vagy gyümölcsdarabokkal, esetleg még több tejszínhabbal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.