Az asszonykonty elkészítéséhez a tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a cukrot, és beleszórjuk a porélesztőt. Összekeverjük, a tetejét megszórjuk egy kevés liszttel, és szobahőmérsékleten hagyjuk felfutni.
A lisztet a robotgép táljába szitáljuk, és összekeverjük a sóval.
Az étolajat körben a liszt szélére öntjük, a közepébe pedig beleütjük a tojást.
A lisztre öntjük a felfuttatott élesztőt is, és alaposan kidagasztjuk a tésztát, majd lisztezett kelesztőtálba tesszük, és letakarva hagyjuk a duplájára kelni.
Míg kel a tészta, összekeverjük a túrót a kétféle cukorral, a tejföllel, és a citrom reszelt héjával.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral.
A megkelt tésztát lisztezett munkafelületre borítjuk, és négy egyenlő részre vágjuk. Mindegyik tésztát vékony téglalappá nyújtjuk, és az alsó szélére egy csíkban rátesszük a töltelék negyedrészét.
A túró tetejére sorban meggyszemeket rakosgatunk, majd feltekerjük a tésztát. A két végét összenyomjuk egy kicsit, és csiga alakban feltekerjük.
A csigákat az előkészített tepsire rakosgatjuk, és megkenjük a felvert tojással.
A tepsit az előmelegített sütőbe toljuk, és 25 perc alatt szép aranybarnára sütjük a tésztát.
A kész kontyokat még forrón megkenjük olvasztott zsírral, hogy szép fényesek és puhák legyenek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.