A kakaós tészta készítés: A tojásokat a cukorral 5-6 perc alatt habosra keverjük. Apránként hozzá keverjük a vizet és az olajt. A lisztet, sütőport a kakaóval összekeverjük és a tojásos masszához adagoljuk egy fakanál segítségével. Tepsibe tesszük, majd 180 fokra melegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
A világos tészta készítés: A tojások fehérjét a cukorral habbá verjük. Hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd az étolajat, vizet apránként adagoljuk hozzá. Végül az aprítógépben felaprított diót és a levétől lecsepegtetett meggyet belekeverjük. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon 15 perc alatt megsütjük.
Krém készítés: A tojássárgákat a cukorral, tejjel, pudingporral elkeverjük simára, majd felfőzzük. Amikor kihűlt, a vajjal habosra keverjük. A barna piskótát tálcára tesszük. A rumos tej felével egy ecsettel lekenjük. Rátesszük a krémet. Befedjük a meggyes, diós lappal. A felső lapot is lekenjük a rumos tejjel. A csokoládét az étolajjal felolvasztjuk és a sütemény tetejére tesszük. Jól behűtjük 3-4 órára legalább. Forró vízbe mártott késsel 2×6,5 cm –es hosszúkás szeletekre vágjuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.