A diós kenyér elkészítéséhez a répát durvára reszeljük, a diót finomra aprítjuk vagy ledaráljuk.
Szétválasztunk 2 tojást, és az összes tojásfehérjét a hűtőbe tesszük. Robotgép habverőjével krémesrekeverjük a tojássárgájákat a megmaradt tojásokkal, 20 dkg cukorral, az olajjal és a joghurttal.
Beleforgatjuk előbb a sütőporral elvegyített lisztet, majd a reszelt répát és a finomra darált diót.
A masszát egy 2,7 l-es (felül 25 cm-es, alul 22,5 cm hosszú), kivajazott, kilisztezett pástétomformába öntjük, majd 175 fokra előmelegített sütőben, kb. 1 órán át sütjük.
Ezután kivesszük a sütőből, és a tésztát a formában hagyjuk kihűlni kb. 30 percig.
A langyosra hűlt süteményt sütőrácsra tesszük, és hagyjuk kihűlni legalább két órán át.
Közben keményre verjük a hűtőbe félretett tojásfehérjéket, és közben apránként beleszórjuk a maradék cukrot.
A tojáshabot a süteményre kanalazzuk, lazán eloszlatjuk, és közben hegyes csúcsokat alakítunk ki belőle. A süteményt visszatesszük a sütőbe, és grillfokozaton pár perc alatt kissé rápirítjuk a habsikát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.