Az omlós tésztához tálba tesszük a lisztet, és hozzáadjuk a felkockázott vajat. Elmorzsoljuk gyors mozdulatokkal, hozzáadjuk a cukrot, a szétválasztott tojás sárgáját és a tejfölt is. Sima tésztává gyúrjuk, és 1 órára a hűtőbe tesszük.
A mazsolát a citromlébe áztatjuk, 10–15 percre. A túrót a búzadarával összekeverjük majd, a citromhéjjal és a cukorral is, végül hozzáadjuk a szétválasztott tojások sárgáját, és sima állagúra keverjük. Ekkor tehetjük bele ízlés szerint a mazsolát is.
A tésztát kivesszük a hűtőből, és kb. 32 cm átmérőjű körré nyújtjuk. Kivajazunk egy 28 cm átmérőjű piteformát, és belehelyezzük a tésztát. A széleket a forma oldalához nyomkodjuk, majd levágjuk a túllógó részeket. A tésztát 190 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük, majd csökkentsük a sütő hőfokát 175 fokra.
A langyosra hűlt tészta alját vékonyan megkenjük baracklekvárral, majd egyenletesen belesimítjuk a túrótölteléket. Sütőbe tesszük 35–40 percre.Ha kész, hagyjuk a formában kihűlni.
A félretett tojásfehérjéket kemény habbá verjük, apránként hozzá adjuk a porcukrot, és addig verjük, míg nem lefolyik a habverőről. A tölteléken eloszlatunk újabb 3-4 ek. lekvárt.
A tojáshabot csillagcsöves nyomózsákba töltjük, és kidíszítjük vele rács alakzatban a süteményt, majd 5 percre grillfokozatra kapcsolta sütőbe toljuk. Hidegen szeletejük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.