Elkészítés: A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A sárgákat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, végül beleforgatjuk a habbá vert tojásfehérjét. Kilisztezett és kikent tortaformába öntjük, előmelegített sütőben 220°C-on 20 percig sütjük.
A meggyet lecsepegtetjük, fahéjjal és egy kevés porcukorral összekeverjük, a levét a vaníliás pudingporral felfőzzük. A meggy egy részét elkeverjük a pudingos meggylével.
A kihűlt piskótát 2 lapba vágjuk, a meggyes-pudingos krémmel megtöltjük. A habtejszínt ízlés szerinti porcukorral felverjük, majd bevonjuk vele a tortát. Díszítésként kis habrózsákat formázunk rá, és a maradék meggyel díszítjük. Megszórjuk csokireszelékkel, és kb. 1 órára a hűtőbe tesszük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.