A liszteket a kakaóporral, szódabikarbónával összekeverjük.
Egy elektromos habverővel az egész tojásokat és a cukrot jó habosra verjük (ameddig teljesen kihabosodik, ez kb. 10 perc), majd hozzáadjuk a tejet, az olvasztott vajat, a mézet (nem melegen), végül a kakaóporral, szódabikarbónával összekevert lisztet.
A tepsit (23x39 cm) szilikonos sütőpapírral kibéleljük, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük a masszát.
A krém készítésekor a sütemény széleit körbevágjuk, kockákra daraboljuk, aprítógépbe téve szétzúzzuk. A meggyet lecsepegtetjük, díszítéshez félreteszünk belőle néhány egész szemet. A többit összeturmixoljuk, vagy apróra vágjuk.
A pudingport a porcukorral és a tejjel sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük. A kihabosított vajjal összekeverjük. A krém 1/3 részét bevonáshoz félretesszük. A többi krémhez hozzákeverjük a turmixolt meggyet, a rumaromát és az aprított sütemény széleit.
A kihűlt tésztánkat hosszában ketté vágjuk. Az alsó lapra tesszük, elsimítjuk a meggyes krémet, befedjük a felső lappal, és bevonjuk az 1/3 rész vaníliás krémmel. A felolvasztott csokoládéval lespricceljük a süteményünk tetejét. Egy meggyszemet a közepére teszünk. Nagyon finom süti. Jó étvágyat hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.