1. A lisztet sütőporral, a cukorral és a citrom reszelt héjával összekeverjük, majd elmorzsoljuk a puha vajjal. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a citrom levét és annyi tejet, hogy összeálljon egy közepesen kemény tészta. Két egyforma részre osztjuk, zacskóba téve fagyasztóba tesszük kb. 15 percre.
A töltelékhez a tojások fehérjét és a cukrot, kemény habbá verjük. Belekeverjük a darált diót és a barack lekvárt is óvatosan.
A tepsibe sütőpapírt rakunk, majd kivesszük a mélyhűtőből az egyik tésztát és egyenletesen belereszeljük a tepsibe egy nagy lyukú reszelőn. Erre rásimítjuk a diós tölteléket, rárakjuk a lecsepegtetett meggyeket. Kivesszük a mélyhűtőből a tészta másik felét is, melyet szintén ráreszelünk a töltelékre.
Előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőben kb. 20 percig sütjük.
Amikor megsült, kb fél óráig hagyjuk hűlni, hogy picit szilárduljon a töltelék, majd szeletelve, porcukorral meghintve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.