A vöröshagymát megpucoljuk, félbevágjuk, felkockázzuk, a fokhagymát szintén pucoljuk, majd apróra vágjuk. Egy serpenyőben kevés zsiradékot hevítünk közepes lángon, beletesszük a vöröshagymát, sózzuk, majd ha kicsit üveges, hozzáadjuk a fokhagymát.
1-2 percig kevergetve pirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, fehéredésig pirítjuk, ezután fűszerezzük őrölt köménnyel, majoránnával és pirospaprikával, és nagyjából 15-20 percig alacsonyabb fokozaton tovább pirítjuk. Ha elkészült, hagyjuk langyosra hűlni.
Egy keverőtálba rakjuk a rizst, hozzáadjuk a darált húsos alapot, tejfölt kanalazunk rá, hozzáadunk egy egész tojást, és jó alaposan összekeverjük.
Előkészítjük a káposztát. Kóstoljuk meg, ha nagyon savanyú, hideg vízzel öblítsük át 1-2 alkalommal, majd szűrjük le. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Előveszünk egy magasabb falú tepsit, az aljára halmozzuk a káposzta felét, ezután egy keverőtálba tesszük a tejfölt, hozzányomunk 1 gerezd fokhagymát, sózzuk, alaposan összekeverjük, és az ízes tejföl egy részével lekenjük a káposztát.
Ezután ráhalmozzuk a darált húsos alapot, majd ismét tejföllel kenjük meg. Erre tesszük a felkarikázott kolbászt, majd a káposzta másik felét, amit lekenünk az utolsó réteg tejföllel. Végül a tetejére vékonyan felszeletelt szalonnát rakunk, az egészet letakarjuk alufóliával, és az előmelegített sütőbe rakjuk 40 percre. Fólia nélkül pirosra sütjük 15-20 perc alatt.
Nézd meg videón, hogyan készül a szaftos rakott káposzta:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.