A csirkemellekről a felesleges folyadékot egy papírtörlővel felitatjuk, majd egy vágódeszkára helyezzük őket. Egy centiméteres vágatokat ejtünk a felületén, majd alaposan befűszerezzük. Tetszőleges fűszerkeveréket választhatunk, esetünkben cujan fűszerkeverék került rá, valamint só és bors.
Egy serpenyőbe olajat melegítünk, és amíg előkészítjük a zöldségeket, beledobunk az olaj ízesítéséhez egy gerezd fokhagymát. Előkészítjük a zöldségeket. Alaposan megmossuk őket, majd a cukkinit szeletekre, a paradicsomot tetszőleges méretű darabokra vágjuk.
A fokhagymát kivesszük, és a forró olajra zúdítjuk a bébispenótot, a cukkinit és a paradicsomot. Összeforgatjuk, pirítjuk, majd adunk hozzá egy kis darab vajat, sózzuk, borsozzuk, és összerottyantjuk. Ez az egész nagyjából 10 perc alatt megvan.
Ha kész, félretesszük a serpenyőt, és egy konyhai fogó segítségével beletömködjük a zöldségeket a csirkemell metszéseibe. A tetejére sajtot reszelünk, és 200 fokon készre sütjük 30-40 perc alatt.
Nézd meg videón, hogyan készül a Hasselback csirkemell:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.