A dubai csoki egy olyan különleges édesség, amelybe pisztácia, tahini (azaz szezámmagpaszta), olvasztott étcsoki kerül, ám az egész egyediségét a kadayif tészta adja. Ezeket felhasználva bárki készíthet otthon dubai csokit, vagy bármilyen desszertet, melyekben ezek az alapanyagok a meghatározók. Így tett a Mindmegette maestrója, az ázsiai ízek szakértője, Heni Nguyen is, aki saját éttermében, a Little Geishában készítette el a dubai csoki ihlette sushit.
A dubai csokis sushi alapját természetesen a ragacsos rizs adja, melynek tökéletes elkészítési módját Heni már videón is megmutatta nekünk. A töltelék fő alkotóeleme azonban nem a kadayif tészta, hanem a jó magyar cérnametélt, amit Heni kissé lepirított, majd összekevert pisztáciakrémmel és mascarponéval, és ezt halmozta a rizsre. Az egészet feltekerte, leöntötte olvasztott étcsokival és megszórta egy kevés tört mogyoróval.
A dubai csokit Sarah Hamouda találta ki, aki több évtizede működteti saját kézműves cukrászdáját Dubajban, sokféle ízzel és különleges desszerttel kísérletezik, ám egyértelmű, hogy a ropogós édesség tette őt világhírűvé. A dubai csoki ötlete akkor született meg, amikor második gyermekét várta és a sima csokoládék nem tudták kielégíteni édesség iránti vágyát. Sokkal egyedibbre vágyott mind ízében, mind textúrájában, mint egy sima étcsoki.
Így jött a gondolat, hogy töltött csokoládészeleteket készítsen, és így alkotta meg a pisztáciakrémmel és tahinivel elkevert kadayif tésztával töltött dubai csokit, amit még 2023 végén megkóstolt egy influenszer, amiről videót forgatott, feltöltötte a TikTokra és a többi már történelem.
A dubai csokihoz legfőképpen egy szilikon csokiforma kell, ebből tudjuk ugyanis a legkönnyebben kiszedni a kidermedt csokoládét. A dubai csoki elkészítéséhez szükségünk lesz fehér és étcsokoládéra, vajra, kadayif tésztára, tahinire és pisztáciakrémre. A receptet videón mi is elkészítettük, nézd meg, ha inspirálódni szeretnél!
Jakabfi Dávid, a nagykanizsai JD Cukrászda tulajdonosa gondolt egy merészet és a dubai csoki mintájára édességgé formálta a magyarok egyik kedvenc alapételét, az édesen és sósan is finom túrós csuszát. Sokan szeretik ezt a fogást porcukorral megszórva, de legalább ugyanennyien eszik ropogósra sült szalonnával a tetején a túrós csuszát. És vannak, akik egyszerre édesen és sósan eszik ezt a fogást. Nos, ők biztosan imádni fogják a kanizsai csokit.
Jakabfi fehér csokit töltött a formába, erre halmozta a tejföllel, porcukorral és borssal kevert túrós tölteléket, majd ráhelyezett pár darab kifőtt lebbencstésztát, végül az egészet befedte olvasztott fehér csokoládéval.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.