A megmosott édesburgonyákat félbevágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsiben, 230 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a héjuk megbarnul és felpenderedik (kb. 30-40 perc).
Ha kész, a langyosra hűlt krumpihéjból kikaparjuk a húsát, és késes aprítóban pépesre zúzzuk.
Egy keverőtálban a krémsajtot összekeverjük a kétféle cukorral, hozzáadjuk kanalanként a pépes édeskrumplit, a tejfölt és a sót, majd egyenként a tojásokat, és egy robotgéppel az egészet simára keverjük.
Hozzászitáljuk a liszet, hozzáadjuk a fahéjat, a szerecsendiót, a gyömbért és a vaníliakivonatot, majd az egészet simára keverjük.
A masszát egy kivajazott, vagy egy sütőpíprral bélelt 22 cm-es sütőformába öntjük, a tetejét elsimítjuk, és 220 fokra előmelegített sütőben, 40-50 perc alatt készre sütjük.
Tálalás előtt egy órát hűlni hagyjuk, majd ízlés szerint, porcukorral meghintve tálaljuk.
NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL AZ ÉDESBURGONYÁS SAJJTORTA
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.