Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Babgulyás
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Krémes spenótfőzelék
Kapros tökfőzelék virslivel
Klasszikus grízgaluska leves
Tárkonyos csirkeraguleves
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Dödölle - az eredeti recept
Rakott zöldbab darált hússal
Tojásos nokedli fejes salátával
Finomfőzelék
Hagymás rostélyos
Csupacsokis brownie
Dubarry-csirkemell
Zsemlegombóc
Káposztás tészta egyszerűen
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Mézes-mustáros csirkemell
Édesburgonya

Receptek édesburgonya hozzávalóval

Leírás

Az édesburgonya vagy batáta, ahogyan még sokan ismerik, valójában csak nevében hasonlít a krumplihoz. Azt már kevesebben tudják, hogy a gumója mellett a fiatal levelek is fogyaszthatók. Közép-Amerikában őshonos, Európába Kolombusz Kristóf hozta be. A neve ellenére cukorbetegek is fogyaszthatják, hiszen lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaz.

Nagyon egészséges és nagyon finom. Magas C-, B2- és B6- és E-vitamin tartalma mellett értékes ásványi anyag forrásunk is. A krumplihoz hasonlóan süthető olajban, pürésíthető, főzhetünk belőle levest, készíthetünk gombócot, de akár édes pitéhez is kiváló alapanyag. Megunhatatlanul finom. Próbáljatok ki minél több receptet.

Mikor vedd?

Szerencsére szinte egész évben kapható.

Hogyan tárold?

Pincében vagy hűtőszekrényben.
Tápérték(100 g)
86 kcal Energia
0 g Zsír
17.1 g Szénhidrát
1.5 g Fehérje
Édesburgonya receptek (137 db)
Legfrissebb

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.