Az édesburgonya vagy batáta, ahogyan még sokan ismerik, valójában csak nevében hasonlít a krumplihoz. Azt már kevesebben tudják, hogy a gumója mellett a fiatal levelek is fogyaszthatók. Közép-Amerikában őshonos, Európába Kolombusz Kristóf hozta be. A neve ellenére cukorbetegek is fogyaszthatják, hiszen lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaz.
Nagyon egészséges és nagyon finom. Magas C-, B2- és B6- és E-vitamin tartalma mellett értékes ásványi anyag forrásunk is. A krumplihoz hasonlóan süthető olajban, pürésíthető, főzhetünk belőle levest, készíthetünk gombócot, de akár édes pitéhez is kiváló alapanyag. Megunhatatlanul finom. Próbáljatok ki minél több receptet.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.