Az édesburgonyát meghámozzuk és kb. 4 mm vékonyra gyaluljuk, szeleteljük. A gombát megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk.
A hagymát apróra vágjuk, és megdinszteljük az olajon. Hozzáadjuk a gombát, és közepes hőmérsékleten megfonnyasszuk, majd ráöntjük a paradicsomszószt, sózzuk, borsozzuk, bazsalikommal ízesítjük és kb. 15 percig főzzük.
A besamelhez felolvasztjuk a vajat vagy kókuszzsírt, hozzáadjuk a rizslisztet, és megpirítjuk. Ezután állandó kevergetés mellett hozzáöntjük a laktózmentes tejet vagyamandula italt, és sima szószt készítünk.
A tepsi aljára egy réteg édesburgonyát teszünk, ráöntjük a besamel felét, erre pedig a gombás szósz 1/3-adát. Ezután egy újabb réteg burgonyát rakunk, majd a besamel másik felét, és a gombás szósz második harmadát. Végül befedjükburgonyával, a tetejére pedig a maradék gombás szószt öntjük.
Fóliával lefedve előmelegített sütőben 190 fokon 30 percig sütjük, majd a fóliát levesszük, megszórjuk sajttal és további fél órán át sütjük még.
NÉZD MEG VIDEÓN, HOGY KÉSZÜL AZ ÉDESBURGONYÁS LASAGNE
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.