A cukkini lasagne elkészítéséhez egy nagyobb, mélyebb serpenyőben kevés olívaolajon lepirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk az aprított fokhagymát is. Ha összeesett, jöhet hozzá a darált hús, ezzel is átpirítjuk. Hozzáöntjük a paradicsom konzervet és a passatát, sózzuk, borsozzuk és összefőzzük. A legvégén hozzákeverjük az aprított bazsalikomot is.
A megmosott cukkinit hosszában kb. fél cm vastagságúra vágjuk és egy tepsire fektetve 190 fokon elősütjük kb. 20 perc alatt.
A ricottát kikeverjük a reszelt parmezánnal és a tojással, ízlés szerint megfűszerezzük sóval és borssal.
Egy jénai aljára teszünk vékonyan a raguból, ráfektetjük a cukkini szeleteket, teszünk rá a ricottás krémből és megszórjuk a reszelt mozzarellával. Ezt ismételjük, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
190 fokos sütőben 30 percig sütjük, majd rászórjuk a maradék mozzarellát és rápirítjuk. Szeletelés előtt érdemes állni hagyni 10-15 percet.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.