A diétás bolognai lasagnéhez a cukkinit megtisztítjuk, majd a zöldségpucolóval, hosszában, a lasagnetésztához hasonlóan vékony szeleteket vágunk belőle. Egy tálba tesszük, besózzuk és hagyjuk, hogy levet eresszen.
A hagymát is megtisztítjuk, apró kockára vágjuk, és 3 ek olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, félig megpároljuk, majd beletesszük az apróra vágott gombát.
Ha a levét elfőtte, felöntjük a paradicsomszósszal, beletesszük a zöldfűszereket, az édesítőt, és összeforraljuk. Hozzáadjuk a joghurtot, majd ismét felforraljuk, és, ha már nem túl leveses, levesszük a tűzről. A sajtot lereszeljük,és a felét hozzáadjuk a bolognai szószhoz.
Kinyomkodjuk a cukkini levét, és egy papírtörlőre tesszük. Egy tűzálló tál alját vékonyan kikenjük az olajjal, majd lerakjuk az első réteg cukkinit úgy, hogy a csíkok fedjék egymást, majd erre rakunk még egy réteget.
Rákanalazzuk a szószt, majd újra cukkini, újra szósz, addig rétegezve, amíg el nem fogy az alapanyag, úgy, hogy cukkini legyen a tetején.
Megszórjuk a maradék sajttal, 180 fokos sütőbe toljuk, és kb. 40 perc alatt, pirosra sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.