Villámgyors finomság – az 5 legjobb tejbegrízrecept

Pudingszerű édesség, amit kakaóporral, fahéjjal vagy lekvárral eszünk. Ez a tejbegríz, amit mindenki ismer. Bár sokan úgy gondolják, a magyar konyha találmánya, valójában egy török finomságból született. A helva, a török desszert, amint Szulejmán szultán is imádott, lisztből vagy kukoricadarából készül cukor, olaj és szezámpaszta hozzáadásával. A darát megpirítják, majd úgy adják hozzá a tejet: pont fordítva, mint ahogy mi készítjük most a tejbegrízt. A törökök ma is szívesen fogyasztják a helvát, mint ahogy mi is a tejbegrízt.
Ha kipróbáltad valamelyik receptünket, vagy van egy saját, jól bevált ötleted, oszd meg velünk a Főzzünk együtt a Mindmegettével Facebook-csoportban! Ha pedig a Mindmegette videós tartalmai között is böngésznél, akkor kövess minket a TikTokon, vagy látogasd meg Youtube-fiókunkat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.